Mate de Coca Eucalyptus

Het gebruik van Coca is al heel oud. In nederzettingen in het noordwesten van Peru zijn achtduizend jaar oude gefossiliseerde resten van bladeren aangetroffen.
Door het kauwen neemt het uithoudingsvermogen toe, verbetert de ademhaling en de zuurstofwisseling, en wordt het verbruik van glucose gereguleerd. Om die reden wordt het nu nog sdeeds door inheemse volken als Quechua en Kogi gebruikt.

Cocathee
'Mate de Coca', is een kruidenthee gemaakt van de bladeren van de Peruviaanse cocaplant. Een oeroude en mogelijk magische drank onder de Inca's, met een betoverende afdronk en smaaksensatie.

Deze bladeren worden na het plukken gedroogd en fijngemalen tot poeder. In tegenstelling tot de thee die onder dezelfde naam in theezakjes wordt verkocht, bevat Mate de Coca geen andere bestanddelen. Het is dus puur de natuurlijke, fijngemalen cocabladeren uit Peru.


 

Coca is een plant uit de Erythroxyplacea familie, die alleen groeit op grote hoogte in het noordwestelijk deel van Zuid-Amerika. Coca wordt met name in Bolivia en Peru gedronken als thee (maté) en gekauwd als middel tegen hoogteziekte en als stimulans voor arbeiders in de mijnbouw.


Effecten

Het is niet alleen een lekkere, verfrissende thee, maar kent ook een opwekkende werking. Drink een aantal kopjes gedurende de dag om je zo fit als een Boliviaanse mijnwerker te voelen op de eerste dag van lente.


Voedingswaardes:
Bladeren van de Coca plant bevatten de volgende vitamines en mineralen, per 100 gram:

Calorieen:
Biotin:
Boron:
Calcium:
IJzer:
Magnesium:
Niacin:
Phosphorus:
Potassium:
Proteine:
Vitamine A:
Vitamine B1:
Vitamine B3:
Vitamine B6:
Vitamine C:
Vitamine E:
Zink:
304
0.5 mg
24 mg
2097 mg
36 mg
911 mg
5 mg
405 mg
1110 mg
19.9 gm
16.6 mg
0.8 mg
1.7 mg
0.8 mg
2 mg
53 mg
4 mg

 

Bestellen
Mate de Coca kleine doosjes a 25 theezakjes, zak met 50 doosjes
Mate de Coca grote doos a 100 thee zakjes, zak met 25 dozen
Om te bestellen, klik HIER.

« vorige pagina